LCLC, slank og sund altid!

LCLC

Her er den fornuftige, den sunde, den lækre, den slankende og den økonomiske måde at spise på. Og ikke mindst den realistiske… mange af os har ikke et kæmpe madbudget til rådighed og er I en stor familie skal det stadig være muligt at lave alt slags mad i dens sundeste udgave,

LowCarb LowCost
At vi skal spise få kulhydrater kan der ikke sås nogen tvivl om, det er vejen frem i forhold til din sundhed men min erfaring er, at det kan være en bekostelig affære at lave mad uden kulhydrater, især bagning da mange af de ting der bruges i stedet er ret så dyre. Jeg har derfor udviklet opskrifter som er mere prisvenlige og hvor alle kan være med, som mor til seks storspisende småkravl blev det simpelthen for dyrt at bage med f.eks mandelmel og cashewnødder. Mine opskrifter er uden mel og raffineret sukker.DSC_0360 (2)

Jeg har prøvet de fleste former for kostomlægninger og nu er jeg havnet på et sted som fungere perfekt for ungerne og mig. Vi er alle sunde, stærke og slanke og vi er aldrig på kur. Vi har dog en livsstil som ikke er tilfældig men den er fri og jeg føler ikke vi ligger under for nogle særlige regler. Vi tæller aldrig kalorier, ja, jeg ved slet ikke hvordan man gør det.  De retningslinjer der alligevel er, er lette at overholde da det for længst er blevet vane og da kroppen bliver utilpas hvis vi afviger for meget fra dem, så det giver helt sig selv. Det gode ved vores madvaner, er at vi slet ikke har lyst til at ændre dem. Vi spiser på en sådan måde at vi spiser lidt mindre af det traditionelle tilbehør, men mere proteinrigt og lidt flere grøntsager.  Størstedelen af den kost vi spiser er grøntsager, de er lave på kulhydrat pga det høje vandindhold.

Det er sådan vi spiser størstedelen af tiden fordi vi har lyst men vi er ikke fanatiske og spiser vi ude enten på resturant eller hos venner spiser vi naturligvis det som der bliver serveret og det er med største velbehag. Om fredagen holder vi altid en lille fest og her laver vi ofte mad med masser af kulhydrater typisk alm pizza eller burgere (dog er bund og boller altid rimelig grove men det er fordi vi har vænnet os til det) og så får vi is , kage og slik, ind imellem hjemmelavet og nogen gange junk-slik. Forskning viser at det er en god ting at give den gas ca en gang om ugen, det får stofskiftet til at stige og sætter gang i forbrændingen. Så nyd bare alle dine yndlings ting en aften om ugen uden dårlig samvittighed..

rugbrødkjku

  • Spis proteinrige måltider med for eksempel fjerkræ, fisk, æg, bælgfrugter, mejeriprodukter eller kød. Der skal være godt med grøntsager på tallerkenen. Proteiner holder os mætte længe og øger forbrændingen.
  • Så spis færre kulhydrater som ris, pasta, brød og kartofler. Faktisk spiser vi sjældent pasta og ris og hvis vi gør er det fuldkornsvarianten. Spis ikke så meget brød og hvis du gør skal det være rugbrød uden hvedemel eller en sjælden gang imellem grov-boller.
  • Vær ikke fedtforskrækket, hvis maden er for fedtfattig bliver du ikke mæt og spiser derfor mere. Og man skal spise fedt for at smide fedt. Spis mest fedt fra; olivenolie, kokosolie, fede fisk, frø, nødder, mandler og avokado. Olier skal være koldpressede. Brug økologisk smør
  • Spis ca 2 stykker frugt om dagen
  • Drik rigeligt med vand, gerne ca 2 liter, drik også gerne te, danskvand eller kaffe.
  • Spis mindre portioner, de mætter godt og længe. Du skal derfor øse lidt mindre på din tallerken og kun spise én portion, så skal mæthedsfornemmelsen nok komme. Lyt til din krop, spis dig mæt men ikke overmæt og aldrig så meget at du føler dig helt tung og udspilet.

Hvis du vil slanke dig på mavenATT00198

Skal du helt droppe et større spektre af kulhydrater, skær drastisk ned på; brød, ris, pasta, havregryn, mysli, kiks, tørrede frugt, spelt mm Disse fødevarer er meget rige på kulhydrater og giver derfor store udsving i blodsukkeret og netop blodsukkeret er det vigtigt at holde stabilt hvis du vil have en slank  mave.

Læs mere om flad mave her

Hvorfor må vi ikke spise de “hvide” kulhydrater?

Sukker og hvedemel indeholder virkelig mange kalorier og de giver stort udsving i blodsukkeret, så udskille kroppen insulin for at få det til at falde. Det påvirker fedtlagringen da kroppen får mere energi end den skal bruge og derfor lagre den fedt lige på maven.

thailandsk rejesuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.