Mor

Kære mor.
Når man er fået et barn er man pludselig fuldt ud bevidst om livets sårbarhed om mirakler og lykkerus som går hånd i hånd med overdreven sentimentalitet og nervøsitet.
Alting virker så tilfældigt og alligevel er det som om det hele må være planlagt.
Vi ved også er det er en gave at komme til live. Tænk engang hvor heldigt at vi ikke endte som en af de millioner af sædceller, der ikke nåede frem, eller et af de æg, der endte i toilettet.
Ud over det er vi så vanvittig heldige at vi er født i et land uden krig og et land som ikke bliver hærge af kæmpe naturkatastrofer og fattigdom til følge.
Trods dette er der dog massere af mennesker som har svært ved at finde lykken, nogle som aldrig rigtigt føler sig godt tilpas. Disse mennesker kender vi alle måske er vi selv sådan et. Send dem alt din kærlighed, tænk på dem mange gange i løbet af din dag og send dem varme energistrømme. Det lyder syret men gør det og verden bliver et bedre sted.
Du er så betydningsfuld, du er mor, en af de vigtigste opgaver her på jorden. Disse mor-sider vil omhandle hvor gode vi er, hvilken fantastisk rolle vi forvalter og så lidt om vores lækre kvindekroppe….
Det er ikke altid let at få tid til både børn og fuldtidsjob. den bedste løsning kan være at droppe fritidsaktiviteterne, mens dine børn er små, for gæt hvad; lige om lidt er de voksne og så kan vi dyrke os selv og pille i vores navler daaaaagen lang.
Husk nu på at nyde de små, vi har dem kun til låns for en kort periode, inden længe skal de videre i livet. Småbørnsalderen går hurtigt, deres rivende udvikling gør os virkelig opmærksomme på at livet farer af sted. Sørg nu for at være en del af det, lad være med hele tiden at glæde dig til det næste som sker, lev i nu´et, sæt alle sejl ind for at lære dit baby eller dit lille barn at kende. Lær at forstå dit barn, hans følelsesliv og ikke mindst en forståelse for alle hans behov. Et barn som føler sig elsket og forstået som den han er, er så fantastisk fint rustet til at kaste sig ud i livet. Forståelse er den største gave du kan give dit barn…
Det er nødvendigt grundigt at overveje om der er tid til fritidsaktiviteter. Du og din mand kan nemlig hurtigt ende i en situation, hvor I er konstant stressede og har dårlig samvittighed over alle de mange ting, I ikke når. Vi er nød til at indse, at vi ikke kan det hele på en gang. De fleste af os har mellem 30 og 40 års arbejdsliv foran os, så måske er det ikke så vigtigt lige at gøre karriere de fem til seks år, hvor børnene er små. Faren ved at knokle derudaf og prøve at nå det hele er, at I kun risikere at ende i en trummerum, hvor stress er en del af dagligdagen, og hvor der ikke er meget plads til ømhed, leg, smil og latter, som er med til at gøre familien stærk.

Held og lykke med moderskabet….tro mig, hvis vi lige tænker os lidt om og gør os lidt umage, kan vi gøre en kæmpe forskel.

Hvordan moderskabet forandre os.
Den forvandling der sker med os når vi bliver mødre laver ikke bare vores hverdag om og vores forhold til andre mennesker blandt andet vore egen mor. Moderskabet føre ofte et helt andet livssyn med sig. Livet bliver mere sårbart. En indiansk filosof Rabindrandth Tagore har beskrevet denne store oplevelse.
”Hvor kommer jeg fra?” spørger baby sin mor. Hun svarer halvgrædende, halvgrinende mens hun holder baby ind imod hendes bryst, ”Du var gemt i mit hjerte som et behov, min lille skat. Du var i mine dukker i mine barndomslege. I alle mine drømme, mine håb og i al min kærlighed. Du har været i min mors liv, i min mormors liv, oldemors o.s.v. Du har været i den evige ånd, som gemmer sig i os kvinder. Du har været undervejs længe- Dit frø blev plantet for mange mange generationer siden- og nu min skat er du her endelig.
Disse poetiske ord om moderskabet minder os om at, midt i bleskiftningen og skrigeturene, er vi lige midt i den utrolige livscyklus, hvor vi har fået rollen som mødre.
Moderskabet forandrer os for altid. Det moderlige sind gennemgår en dyb personlig forandring, som forandre den nye mors opfattelse af sig selv. Det moderlige sind bliver ikke dannet fra det ene sekund til det næste, men det udvikler sig gradvist gennem graviditeten og efter fødslen.