Implantation

Implantation er selve fastgørelsen af det befrugtede æg til livmoderslimhinden. Dette sker, når det befrugtede æg (nu kaldet en blastocyst) har afsluttet sin rejse gennem æggelederen og sætter sig fast på slimhinden i livmoderen. Implantation sker mellem  6 og 12 dagen efter ægløsning og befrugtning men typisk på 9 ende dagen. dagen.

.Implantation blødning eller pletblødning ligner normalt ikke en almindelig menstruation , men er sparsom  og som regel er det bare en smule rødlig eller brunligt udflåd. På tidspunktet for implantation blødning, er blastocysten næsten synlige for det blotte øje, sandsynligvis mindre end prikken over “i”. Når implantation sker bliver blastocysten til det som kaldes et embryo.

En blod-graviditetstest bliver sædvanligvis  positiv inden for 3-4 dage efter implantationen, og urin graviditetstest bliver sædvanligvis positive 4-5 dage efter implantation.

Implantation tegn og symptomer

Tegn på implantation eller mulig graviditet omfatter:

  • Implantation kramper : små kramper inde i livmoderen
  • Implantation eller pletblødning : Et par dråber af lys eller mørk blod
  • Et temperatur dyk på temperatur kurven (østrogen får temperaturen til at falde midlertidig)

De fleste kvinder har ingen subjektive symptomer på tidspunktet for implantation, ingen blødning eller kramper, men nogle kvinder rapporterer om nogle dråber blod,  mens andre fortæller om små kramper.

Implantation blødning er ret almindelig ved graviditet, det anslås at omkring 20-30 procent af alle kvinder vil opleve små blodpletter i undertøjet eller når de tørre  under den tidlige graviditet .

Er det implantationsblødning eller en menstruation?

Blødning svarende til en menstruation er ikke implantations blødning.

Implantationsblødning forekommer normalt omkring en uge før din menstruation skulle begynde (eller 9 dage efter ægløsning). Mange kvinder tænker ikke nærmere over det og ser det bare som en lille bitte pletblødning eller også ligger de slet ikke mærke til det. Jo tættere på den dag, hvor menstruationsblødningen skulle begynde, jo mindre chance for at det er implantation blødning.

Det er vigtigt at forstå, at blodet som er forbundet med implantationsblødningen  normalt ikke vil være frisk blod. Den tid, det tager for  dråberne at bevæge sig ud af kroppen vil det som oftes være blevet  mørke brunt endda nogle gange sort på det tidspunkt hvor blødningen  opstår. Det kasn dog også have samme farve som menstruationsblod.

Når ægget frigives fra æggestokken,  bevæger det sig ned i æggelederen mod livmoderen. Hvis ægget møder  levedygtigt sæd under rejsen bliver ægget  befrugtet. Når det når ned i livmoderen  vil det forsøge at sætte sig fast. Implantationen sker gennemsnitligt omkring 9 dage efter ægløsning / befrugtning og er nødvendig for fosteret fortsætte med at vokse. Hvis implantationen mislykkes, vil ægget blive skyllet ud af kroppen med den normale menstruation.

Livmoderslimhinden er rig på blod og næringsstoffer. Det befrugtede æg vil forsøge at klæb sig fast til  livmoderslimhinden. Hvis det ikke lykkes er det denne livmoderslimhinde som bliver skyllet ud som menstruation.

Da livmoderslimhinden består så meget af blod kan der let lige falde nogle dråber idet ægget sætter sig fast, hvilket præcis er disse dråber som kaldes implantationsblødning.

Implantationen af det befrugtede æg (kaldet en blastocyst) er en klynge af små celler, mindre end hovedet af en knappenål som  har afsluttet sin rejse gennem æggelederen . Så det er vigtigt at have  en sund livmoderslimhinde da det naturligvis forbedre chancerne for en positiv graviditet.

Implantations Temperatur Dyk

Et  implantationtemperaturs dyk er et kortsigtet fald i temperaturen lige omkring tidspunktet for forventet implantation (ca. 6-12 efter ægløsningen). Fordi du oplever et temperaturdyk på dine  temperaturkurver i netop denne periode betyder dog ikke altid, at du er gravid og hligeledes betyder  fravær af dykket heller ikke at du ikke er gravid. . Det er østrogen hormonet som sænker temperaturen. Østrogen niveauer har vist sig at være højere, når der er en graviditet til stede, så det også kan forklare den større hyppighed , hvormed vi ser implantation dukkert på graviditettemperaturkurver. Men en stigning af østrogen  kan også ske omkring en uge efter ægløsningen  selvom man ikke er gravid. men stiger temperaturen igen efter dykket kan det igen signalere, at du er gravid.

implantation