Hvad kan jeg selv gøre?, jeg VIL være gravid NU!

10154905_10203626454961563_1167434486_nf

Jeg bliver ikke gravid, hvad skal jeg gøre?

Hvis du har problemer med at blive gravid, skal du gå til din egen læge for at blive undersøgt. Lægen vil normalt iværksætte undersøgelse af de vigtigste funktioner, som har betydning for frugtbarheden. Det er mange ting som gør sig gældende, men tre store ting skal være i orden:

 • – Du skal have ægløsning.
 • – Ægget skal kunne passere gennem æggelederen.
 • – Sædcellerne fungerer. (lægen skal også undersøge de mands sædkvalitet)

Men har andre ting betydning? Kan man gøre noget selv for at forbedre frugtbarheden?
Ja, det har vist sig, at de fleste af de såkaldte livsstilsfaktorer har betydning – og det er jo noget, man selv har indflydelse på.

De vigtigste såkaldte livsstilsfaktorer med betydning for frugtbarheden er:

 • rygning (begge parter)
 • alkohol (begge parter)
 • overvægt (begge parter ,men især kvinden)
 • din alder har også betydning. Faktisk mindskes frugtbarheden allerede fra midten af 20erne. I de første mange år falder frugtbarheden langsomt, men i midten af 30erne går det hurtigere ned ad bakke, og i slutningen af 30erne – specielt omkring de fyrre – går det meget hurtigt. Få bliver gravide af sig selv efter det 40. år. Det er klart, at har man både reduceret graviditetschance på grund af alder og fordi man ryger, er overvægtig eller drikker meget alkohol og kaffe kan udsigterne til graviditet måske være meget dårlige.

Er nogle stillinger i sengen bedst, hvis vi skal befrugtes?

Mange eksperter mistænker missionærstillingen (manden øverst) for at være den mest hensigtsmæssige, hvis man ønsker graviditet, dog er det aldrig blevet videnskabelig bevist. Det er i denne stilling, at manden kommer dybest ind i kvinden og dermed kommer sædcellerne tættere på livmodermunden. For at øge chancerne endnu mere kan kvinden efter sædudtømning ligge hendes numse og hofter op på en pude, så hun hjælper sædcellerne lidt på vej og de ikke løber ud igen, hvis hun straks efter rejser sig op.
Hvis I bliver trætte af missionærstillingen er den næstbedste stilling at manden kommer ind i kvinden bagfra enten ved at ligge ned eller ved at han står på knæ bagved. Denne stilling får også sædcellerne helt op og øger derfor chancen for befrugtning. At have sex, mens I ligger ved siden af hinanden kan være dejlig afslappende og det er også en god stilling hvis en af parterne er meget overvægtig eller har dårlig ryg.
Nogle eksperter mener at kvinden kan øge hendes graviditetschancer ved at blive i sengen op til 1/2 time efter samleje, med en pude under underlivet Her hjælper tyngdekraften sædcellerne på vej. Kvinder som er disponeret for at få urinvejsinfektioner bør dog straks efter sædudtømning gå på toilettet.
Den dårligste stilling, hvis man ønsker graviditet, er hvis man enten sidder, står eller kvinden er ovenpå.

Er det nogle stillinger som kan øge chancerne for at få en pige eller dreng?
Nej, dette ved vi med 100% sikkerhed at der ikke er, siger videnskaben.
Hvad kan jeg så selv gøre ?

Ja, øh, der er jo noget du selv kan gøre, det er endda sådan på en måde øh, altså egentlig temmelig vigtigt, faktisk. Du bliver nød til at, du ved nok, med ham der du kender, ham der med den der ting mellem benene. Han må altså, på en måde, bruge den…. sådan set!
Nå ja, den del behøver I vist ikke flere informationer om, det er da i det mindste den sjove del af arbejdet. Hvis du ønsker at blive gravid, er det naturligvis vigtigt at have samleje omkring ægløsningstidspunktet. Du kan holde øje med ægløsningen og på den måde finde ud af, hvornår der er størst chance for, at ægget bliver befrugtet og man bliver gravid.
I den gennemsnitlige cyklus har kvinden ægløsning, også kaldet ovulation, omkring 14 dage efter sidste menstruations første dag ( hvis din cyklus er regelmæssig). Mange kvinder kan selv mærke, når de har ægløsning. Det kan føles som en let smerte i lænden eller hos mange piger skifter udflåden karakter og bliver mere slimet. Ved befrugtningen trænger mandens sædcelle ind i ægget. Dette sker i kvindens æggeleder, hvorefter det befrugtede æg transporteres videre til livmoderhulen for at sætte sig fast her.

De tre primære fertilitetstegn

Hvor ofte har vi ikke læst og hørt at en menstruationscyklus er 28 dage! og ægløsningen finder sted på dag 14!. Dette er en myte, men desværre er det garanteret årsag til at rigtig mange er længe om at blive gravide eller omvendt at mange bliver gravide uden de ønsker det. I virkeligheden forholder det sig sådan at den kvindelige cyklus kan varierer mellem 24 og op til 36 dage.

Igennem enhver cyklus forbereder kvindens krop sig til en potentiel graviditet, dog er kvinden kun frugtbar et par dage om måneden omkring ægløsningen (når ægget bliver frigivet) Den eneste sikre måde til at identificere hvornår du er fertil er ved at tage din morgen temperatur og ved at tjekke dit skedesekret (udflåd). Hvis du holder øje med disse primære fertilitetstegn kan du finde ud af fra dag til dag, hvornår du er i stand til at blive gravid. Ægløsningsdagen kan varierer fra cyklus til cyklus, derfor duer det ikke bare at tælle dage

Er du godt klar over at du er en omvandrende biologisk computer?, din krop vil fortælle og vise dig alle de vigtige fertilitetstegn. Alle kvinder i den reproduktive alder kan sagtens lærer hvordan de kan observere de tre primære fetilitetstegn. Disse informationer kan bruges til en masse ting, men det mest logiske er selvfølgelig at finde ud af hvornår de kan blive gravide. De tre primære tegn er:

 • – Morgentemperaturen
 • – Konsistensen af udflådet
 • – Livmoderhalsens ændringer

Lad os se på hvert enkelt tegn:

Morgentemperaturen:

Det letteste tegn at observere er din morgentemperatur. Mange kvinder som har taget deres temperatur i et par måneder syntes det er sjovt at være i stand til at forudsige hvornår temperaturen vil skifte. I perioden fra første menstruationsdag til ægløsningen vil den være nogenlunde stabil, hvorefter den vil stige et par grader omkring ægløsningen, typisk en dag eller to efter . Derefter vil temperaturen forblive lidt højere indtil næste menstruation, som vil komme mellem 12 og 16 dage senere. Hvis du er blevet gravid vil din temperatur forblive høj under hele graviditeten. Grunden til at temperaturen stiger efter ægget er frigivet er på grund af hormonet Progesteron. Så som regel er det sådan at temperaturstigningen fortæller dig at ægget allerede er på vej. Når du fører temperaturskema vil der efterhånden vise sig et mønster, det handler ikke om de store temperaturudsving. Du vil opleve at din temperatur inden ægløsningen vil gå op og ned med de lidt lavere temperaturer, hvor de vil gå op og ned i de lidt højere temperaturer efter ægløsningen. Tricket er at se det som en helhed og ikke fokusere for meget på den enkelte dag og de små skift. Det vil sige at I skal ikke fokuserer så meget på at den om mandagen var høj, tirsdagen lav og måske onsdag høj igen o.s.v. Husk at kigge på det samlede billede. Måske syntes du i din første cyklus at det er svært at aflæse noget som helst, det kan tage et par cyklusser at blive “professionel temperaturkurvelæser”. Du skal lige være opmærksom på følgende faktorer som kan spille ind på din morgentemperatur:

– Feber

– Hvis du har drukket alkohol aftenen inden.

– Hvis du er fået mindre end 3 timers søvn.

– Hvis du tager temperaturen på et helt andet tidspunkt end du plejer.

– Hvis du har ligget med et varmetæppe eller pude.

Morgentemperaturen kan være en vigtig hjælp i forhold til at få klarhed over hvor lang cyklussen vil være. Temperaturen kan vise om du har haft en forsinket ægløsning, som vil bevirke at din cyklus vil være længere end normalt. Husk på, at når først temperaturen er steget vil der gå mellem 12 og 16 dage til din menstruation kommer. Efter du har først temperaturskema et par måneder vil du være i stand til meget mere præcist, at kunne forudsige første menstruationsdag (for langt de fleste kvinder er fasen fra ægløsningen til menstruationen meget stabil, -vil højst variere et par dage)

Hvordan holder jeg styr på mine fertilitetstegn?

Mange piger vil sikkert syntes det er vildt besværligt at tage deres temperatur hver dag, men det bliver hurtigt en vane på lige fod med tandbørstning o.s.v. At holde styr på sin cyklus er et privilegium mere end en besværlig byrde. I virkeligheden kan man undre sig over hvordan så mange kvinder slet ikke kender deres krop.

Husk at temperaturen skal tages nogenlunde på det samme tidspunkt hver dag( højst med en times forskel). Det skal være om morgenen inden du står op. Du må ikke engang gå på toilettet eller tage tøj på. Det tager et minut af din tid, husk altid at have termometeret ved siden af din seng. Når du tager din temperatur hver dag vil du:

-vide hvornår du har ægløsning eller hvornår det evt. befrugtede æg sætter sig fast, implantationen


-vide hvornår du kan have samleje uden at du bliver gravid (naturlig prævention)

-vide hvornår du ikke længere er fertil, hvis du vil undgå graviditet eller hvornår du er fertil, hvis du gerne vil være gravid

– vide hvornår du får din menstruation

-vide, hvis der opstår problemer i din cyklus

Du skal altså tage din temperatur som det allerførste efter du vågner, inden du foretager dig noget som helst andet. Brug et digitaltermometer og vent til det bipper, det tager som regel et minuts-tid. Hvis du bruger et gammeldags glas termomenter, skal du vente fem minutter. Ved brug af digitaltermometre vil du hurtigt se et klart mønster.

Tag din temperatur i munden ( hvis du ikke får et tydeligt temperatur mønster kan du prøve at tage den vaginalt, men så skal du gøre det konsekvent, da vaginaltemperaturen er lidt højere end i munden)

Tag den på ca. det samme tidspunkt hverdag, med højst en time forskel. Men du skal selvfølgelig heller ikke gå hen og blive en slave af dit termometer. Hvis du sover længe i weekenden eller af en eller anden grund tager temperaturen senere eller tidligere end normalt, skal du huske at skrive det i dit skema. Jo længere du sover jo højere bliver temperaturen.

Hvis temperaturen er lige mellem to tal så brug det laveste

Du skal have sovet mindst 3 sammenhængende timer.

Det gode ved at tage sin temperatur er at det giver dig en mulighed for at forudsige din cyklus længde- Dette gøres ved at holde øje med hvornår temperaturen pludselig stiger, når det først er sket vil antallet af dage indtil menstruation altid være det samme. Hvis f.eks du bliver stresset i første halvdel af din cyklus, ja så bliver ægløsningen måske udsat, hvilket du vil kunne se på temperaturen. Derfor vil du altid vide hvornår menstruationen kommer og derved ikke gå rundt og tro at du er gravid når du går over tid, for så at blive skuffet.

Du vil hurtigt finde den temperatur som termometeret højst vil vise i den første halvdel, f.eks 36,3. Du ved så at lige så snart den er over 36,3 så er ægløsningen sket et par dage forinden.

Eksempel: Min morgen temperatur målt i munden ligger altid på mellem 35.8 og 36,3 indtil ægløsningen så stiger den op og ligger mellem 36,5 og 37. Kort inden menstruationen falder den så igen. Hvis man gerne vil være gravid kan det derfor være lidt af en gyser at måle temperatur sidst i cyklussen da det jo er dårlige tegn hvis temperaturen falder igen. Ved graviditet forbliver den nemlig med at være høj. Hvis du konsekvent tager temperatur og kender din cyklus kan temperaturen, i hvert fald, for mit vedkommende gøre graviditetstesten overflødig.

Men, som sagt, man skal kunne sit kram, for temperaturstigningen drejer sig kun om få tiendedele graders stigning.

Konsistensen af udflådet:

En anden vigtig ting du må kende til i “projekt gravid” er at kende dit udflåd, det fortæller dig en hel masse om din cyklus.- Og hvis du er ligesom de fleste kvinder, som er ved at lærer deres fertilitetstegn, vil du også opleve en frustration og måske endda en ærgrelse over hvor lidt du forstod din krop før. Mange kvinder fejltolker deres udflåd som vaginale infektioner eller som noget ulækkert stads, der skal tørres væk i en fart. Faktisk er det fantastiske ved at tjekke dit udflåd, at du vil forstå en gang for alle, at det er fuldstændig normalt, det er sundt og det fortæller os om hvornår vi kan skabe liv. Se aldrig mere dit udflåd som noget ulækkert, det er en sund og meget betydningsfuld væske, lige som mænds sæd. Hvad udflåd er for kvinden er ligesom hvad sæden er for manden. Mænd er fertile altid, de producere sæd hele tiden. Men, vi kvinder er kun frugtbare i dagene omkring ægløsning og derfor producere vi kun det rigtige udflåd omkring ægløsningen. Den bliver produceret helt speciel til sædcellerne som svømmer perfekt i den. Når sæden rejser fra penis til skeden har den brug for denne helt specielle substans for at overleve og denne “udflådskvalitet” er kun til stede omkring det tidspunkt ægget bliver frigivet.
Udflådet starter sin udvikling så snart menstruationen er overstået, denne proces styres af hormonet østrogen. Efter mens. er det normalt med en tør periode uden udflåd overhoved. Hvis du mærker efter oppe i skeden vil det næsten føles, som om du mærker på indersiden af din kind. Din finger vil blive lidt fugtig og efter et par sekunder er det fordampet. Efter et par dage vil du måske opleve lidt udflåd som nærmest er klistret, nærmest ligesom den hvide lim vi brugte i skolen. Nogle gange kan den endda nærmest sådan gummi-agtigt og kommer måske ud i klumper, i hvert fald er det ikke vådt i denne periode. Sæd vil aldrig kunne overleve i denne type udflåd. Når konsistensen så ændre sig igen efter et par dage bliver den cremet nærmest som bodylotion. Det kan godt føles lidt koldt omkring skedeåbningen. Nogle gange er udflådet så vådt og vandet at det kan være svært at holde styr på (konsistens som skummetmælk), men det fortæller os at vi er på vej mod den helt rigtige udflåd, som følger umiddelbart efter den meget våde udflåd.

Så har vi det vigtige tidspunkt:

Nu bliver udflådet som rå æggehvide. Det er ekstremt slimet og du kan strække det ud mellem to fingre i en lang tråd. Som regel er væsken klar, men den kan være lidt gul, lyserød eller rødligt. Der kan nemlig forekomme en lille bitte blødning ved ægløsningen. Udflådet kan også være vandet. I det hele taget er du nok mere våd i underbukserne disse dage end du plejer. Kvinder først i tyverne har 4 eller 5 dage med æggehvide, mens kvinder midt i tredverne kun har en dag eller to.

Efter disse fertile dage er de fleste kvinder rimelig fri for meget udflåd frem til menses. Dog oplever de fleste kvinder en dag eller to før mens. en meget våd udflåd, som næsten kan forveksles med æggehviden. Et trick til at identificere kvaliteten er at notere hvordan det føles når du tørre dig mellem skamlæberne. Føles det tørt? glidende? eller vådt?. Når du er tør vil toiletpapiret eller din finger ikke let glide, hvor imod det vil føles vådt og rigtig godt med smørelse under ægløsningen.

Stort set alle piger kan observere et mønster i den måde deres udflåd forandre sig på. Når kvinden er ekstrem fertil bliver hendes udflåd klart og let slimet. Faktisk kan det føles så vådt at underbukserne nærmest er drivvåde.

Nogle kvinder tjekker udflåd hver eneste dag for derved altid at have styr på de fertile dage, dette gøres således:

– begynd at tjekke efter endt menstruation.

– fokuser på alt hvad du mærker i løbet af dagen ( Føles det tørt, vådt eller slimet udenpå. Føles det måske nærmest som sidder du på en klat æggehvide?) De vaginale forandringer kan stort set alene identificere de fertile dage.

– prøv at tjekke udflåden hver gang du er på toilettet, på vej der ud kan du lave lidt knibeøvelser, dette vil hjælpe udflåden ned til skedeåbningen. Knibeøvelser er i det hele taget vigtige, så husk at knibe sammen flere gange om dagen.

– Tjek udflåden mindst 3 gange om dagen.

-Tjek aldrig efter samleje eller seksuel ophidselse. Sæd og kvindes seksuelle sekreter kan forveksles med udflåden ( så der er ingen grund til mit i den seksuelle akt at hviske i din mands øre ” lige et øjeblik skat, jeg skal lige tjekke om jeg har min fertile udflåd”)

– Lær at se forskel på sæd og den fertile udflåd. De kan nemlig ligne hinanden. Sæd er nogen gange gummiagtig og hvidt eller sådan slimet skum-agtigt. Det er tyndere end udflåden, går let i stykker og tører lunhurtigt på din finger. Omvendt er den fertile udflåd klar og du kan strække den uden den går i stykker.

– Spred dine ydre skamlæber og tjek med to fingre lidt oppe, tag en prøve ud, hvis der er noget.

– mærk konsistensen ved at nulre det mellem to fingre. Er det tørt, klistrede, creamet eller lige som æggehvide?

– Åbn to fingre op og se hvor hurtigt strengen knækker.

– Når du har tisset så bemærk hvor let wc-papiret glider gennem dine skamlæber. Føles det tørt, glidende eller vådt?

– Læg mærke til dine trusser i løbet af dagen. Husk på at den meget fertile udflåd ofte former en rundt cirkel på grund af dets høje koncentration af vand. Den ikke fertile udflåd ligger sig som regel i klatter eller som striber i dine trusser.

– På dine mest fertile dage bør du kigge ned i wc-vandet mens du tisser. Det former sig som en bold når det rammer vandet. Når det ryger under vandet ligner det en sky som synker til bunden. Et lille trek hvorpå du kan identificere udflåden er ved at tage en lille prøve mellem 2 fingre og dyb det ned i et glas vand. Hvis det er den helt rigtige fertile udflåd vil det forme en lille klump som synker ned på bunden. Hvis det er almindeligt udflåd vil det opløses.

Livmoderhalses ændringer

Har du nogen sinde oplevet at samleje kan være direkte ubehageligt i bestemte stillinger?. Måske har du dejlige minder fra dovne søndags morgner med din mand. Du vågnede måske op og følte dig glad og opstemt, hvorefter du have sex med din mand med dig øverst! Ugen efter når du vil have den samme gode oplevelse gør det pludselig ondt og føles på ingen måde rart!. Hvad sker der? Hvorfor føles det pludselig helt anderledes? Måske har du også lagt mærke til at det indimellem kan være rigtig svært at sætte et pessar op, hvor det andre gange bare lige sættes op i et snuptag.
Alt dette har med din livmoderhals at gøre, den nederste del af din livmoder, som går ned til skeden. Den gennemgår nogle utrolige forandringer i løbet af din cyklus, hvilket du selv kan føle efter. Igen et vigtigt tegn til klarlægning af dine fertile dage. Ligesom med dit udflåd, forbereder din livmoderhals sig i hver eneste cyklus på en graviditet. I ægløsningsdagene bliver den til en “biologisk udgang”, den åbner sig for sæden, så den kan komme ind i livmoderen og videre op på jagt efter et æg. Livmoderhalsåbningen bliver således blød og åben under ægløsningen.
Efter din menstruation og under direkte påvirkning af østrogen, starter din livmoderhals med at forandre sig. Først er den lukket og tør og hvis du mærker efter føles den næsten som spidsen af din næse. Efterhånden som du nærmer dig ægløsningen bliver den blødere, vådere og mere åben.

Sekundære fertilitetstegn.

Mange piger er så heldige at de oplever andre tegn på hvori deres cyklus de er. Disse tegn kalder vi de sekundære tegn, fordi det ikke er alle kvinder som oplever dem og måske oplever disse kvinder dem kun i hver anden cyklus. Men de er stadig meget praktiske i forhold til afklaringen af de fertile dage.

Sekundære ægløsningstegn, kan være:

 • -En lille blødning
 • -Ømhed eller smerte i æggestokkene
 • -Øget sexllyst
 • -Hævede skamlæber
 • -Følelse af oppustenhed i underlivet
 • -Øget energi niveau
 • -Skærpede sanser (syn, lugte og smag)
 • -Bryster og hud er mere følsomme end normalt.
 • -Ømme bryster
 • -Ødemer

Det første tegn som er nævnt er midtvejsblødningen, denne skyldtes resultatet af et pludselig fald i østrogen lige inden ægløsningen. progesteronet er endnu ikke blevet frigivet til at afløse østrogenet og derfor er det normalt at overlapningen kan give en lille bitte blødning indtil progesteronet har taget helt over. Blødningen kan variere fra svag lyserødt udflåd til en højrød blødning. Ægløsningsblødninger er mest almindelige i lange cyklusser.

Mange oplever smerte eller ømhed ved ægløsningen, dette kan være forekomme når ægget bryder ud af æggestokken. Ægløsningssmerte er et fremragende fertilitetstegn i samarbejde med de 3 primære tegn.

C-vitamin: Kan forbedre sædkvaliteten. Sammenklumpning af sæden skyldes ofte “iltningsprocesser”. C-vitamin er en vigtig antioxidant som forebygger iltningsskader. Arvematerialet i sæden bliver bedre beskyttet mod angreb fra frie radikaler med mindre risiko for børn født med skader. Luftforurening, tungmetaller og kemiske stoffer i tobakken vil i årenes løb kunne ophobes i vævene i testiklernes sædkanaler, hvor sæden dannes 1000 mg C-vitamin i 2 måneder vil rense sæden for giftstoffer.

E-vitamin: Er en vigtig antioxidant. E-vitamin er vigtigt for hormondannelse.
Zink: Stimulerer hormon- og sædproduktion. Zinkmangel ses ofte hos kvinder der gennem lang tid har taget P-piller.

B6-vitamin (B-kompleks): B6-vitamin forbedrer zinkoptagelsen. Det kan øge mængden af progesteron som har indvirkning på livmoderen og dens evne til give gode vilkår for et befrugtet æg.
Chrom: Ved nedsat sædkvalitet.

Kelp (sporstoffer): Regulerer hormonbalancen. Tages af både mænd og kvinder.
Chlorella: Er med til at afgifte kroppen.

Melbrosia: Kombineret produkt som styrker og regulerer hormonbalancen til mænd og kvinder.

Eksempler på homøopatiske produkter der kan være velegnet ved barnløshed:Ovarium compositum til kvinder, Testis Compositum til mænd og Hormeel til både mænd og kvinder. Hos mænd med dårlig sædkvalitet ses ofte lave niveauer af zink, Calcium, magnesium,Selen og kalium.
1-2 dages mellemrum mellem samlejer

– Mandens sædceller kan overleve i kvindens æggeledere i 2-3 døgn. De kan altså i princippet ligge klar til at gå i aktion i æggelederen, når ægløsningen sker.

Hvis I dyrker sex hver eller hver anden dag, sikrer I derfor, at der altid er sædceller tilstede i æggelederne. Det øger chancen for befrugtning, særligt hvis kvindens cyklus er uregelmæssig.

Glem også enhver tanke om at “spare sæd sammen” ved at dyrke afholdenhed! Manden producerer løbende ny sæd, og sædkvaliteten bliver ikke bedre af at skabe trængsel i testiklerne.

Andre fertilitetsråd:

I en undersøgelse konstaterede man, at de kvinder der røg syv cigaretter om dagen, og drak mindst 2 kopper kaffe dagligt, var dobbelt så lang tid om at blive gravid som dem der hverken røg eller drak kaffe.

Mænd bør ikke benytte karbad eller sauna før samleje.

Samleje pauser for at forbedre sædcellernes kvalitet.

Moderens alder som risikofaktor for at føde “usunde børn” er en misforståelse. En sund og giftfri kvinde kan føde sunde børn helt op i fyrrene. Men ofte er det jo sådan at ældre kvinder og ældre mænd har større ophobning af giftstoffer hvis de i mange år har levet med røg, forurening, dårlig kost, stress m.v.

Har kvinden brugt p-piller gennem længere tid, kan det vare lang tid før hormonbalancen er normaliseret.

En række typer af medicin kan også påvirke evnen til at blive frugtbar. Nogle lægemidler som eksempelvis tagamet (mavesyre) nedsætter sædcelle antallet.

Undgå kontakt med miljø og sprøjtegifte.

Hvis der en øget mængde fedtvæv hos manden, kan det medføre større omdannelse af testosteron til østrogener, hvilket kan have indflydelse på dannelsen af sædceller.

Pas på med følgende tungmetaller som kan være skyld i barnløshed:

 • Cadmium: Galvaniserede rør, plasticrør, tørmælk, skaldyr, tobak, maling og kunstskødning.
 • Bly: Batterier, maling, udstødning fra biler, dyrkede ting tæt på trafikerede veje, visse typer dåsemad, og tobak
 • Kviksølv: Batterier, tandfyldninger, termometre, pesticider og forurenet fisk.
 • Varme nedsætter sædcellens livskraft. Ved langvarig feber kan det tage måneder før sædceller genvinder vitaliteten.

Kan man påvirke sit barns køn?

Selvom der naturligvis er lige stor chance for at få en dreng eller pige, er der nogle ting, som måske kan øge chancerne for dit kommende barns køn.

Ønsker du en pige:

 • Hav samleje op til to eller tre dage før ægløsningen.
 • få udløsning lavt i skeden, væk fra den basiske slim fra livmoderhalsen
 • ‘overvej at bruge en sur gele udviklet specielt til dette formål.

Ønsker du en dreng:

 • Hav samleje så tæt på ægløsningen som muligt.
 • Få udløsning højt i skeden nær ved den basiske slim fra livmoderhalsen.
 • Overvej at bruge en basisk gele udviklet specielt til dette formål.

Held og lykke…..

 

kilde: Taking Charge of your fatility af Toni weschler, frit oversat af Helle Hirshals