Tvillingegraviditet

Opskrift til at undfange tvillinger:-)

Prøv denne gamle familie opskrift som angiveligt vil forøge dine chancer for at blive gravid med tvillinger Denne gamle familieopskrift er beregnet til at undfange tvillinger og til at stimulere således at du får en hyper ægløsning. Alt hvad du behøver for at komme i gang koster omkring 100 kr, og kan købes i de fleste dagligvarebutikker.
Du skal begynde den første dag i din menstruation (cyklus dag 1).

Her er en liste over alt, hvad du bliver nødt til at komme i gang.

1) Hindbær blade som te eller kosttilskud
2) Calcium tilskud 1000 mg
3) B-6 vitamin 200 mg
4) 400mcg af folsyre
Hindbær bladene skal tages fra cyklus dag 1 til cyklus dag 5 . Calcium, folinsyre og B-6 vitamin skal tages i hele perioden. Det er også meget vigtigt at drikke mindst 2 liter vand dagligt.

Du vil blive forbløffet over hvor godt det virker!

Sådan øges dine chancer for at få tvillinger

1  Vær over 30 på det tidspunkt du blive gravid.
Dine chancer for at få tvillinger øges med alderen, så hvis du håber på tvillinger skal du måske vente til senere i livet med at begynde at forsøge. Kvinder producerer mere ægløsning-stimulerende hormon, efterhånden som de bliver ældre og det øger dine chancer for at frigive mere end ét æg under ægløsningen. Chancen for at få tvillinger stiger til 4% i alderen mellem 30 og 34, og til 5% i alderen 35 og 39.

2  Drik mælk.
Kvinder, som indtager mejeriprodukter på regelmæssig basis har fem gange større sandsynlighed for at få tvillinger end kvinder, som ikke spiser mælkeprodukter. Chancen for at du får tvillinger kan også have noget at gøre med dit niveau af IGF som findes i kroppen. Jo højere dit niveau af IGF, jo mere sandsynligt vil være at du bliver gravid med tvillinger. IGF er et protein som frigives fra leveren.

3  Undfangelse, mens du ammer.
Der er en tendens til at mødre som ammer, på tidspunktet for undfangelsen har en forhøjet chance for tvillinger. Øget chance for tvillinger skyldes højere forekomst af FSH samt et væsentligt lavere serum-calcium niveau hos ammende kvinder. FSH er et hormon, der fortæller dine æggestokke at det er tid til at starte modning af ægget og selve ægløsningen.

4  Undfangelse på p-piller.
P-piller menes at være 99,9 procent sikre. Alligevel ender 0,01 procent med en tvillingegraviditet Nogle gange opstår graviditeten, fordi pillerne er ikke bliver taget konsekvent, i andre tilfælde er den hormonale blanding af en bestemt stoftype simpelthen ikke give tilstrækkelig beskyttelse til helt at forhindre ægløsning.. I begge tilfælde kan den hormon blanding føre til hyper ægløsning, hvilket øger chancerne for flerfoldsgraviditet

5  Spis Wild Yams.
Yoruba stammen i Vestafrika har den højeste antal af tvillinger i verden. Deres kost, som er rigt på kassava (en type af vild Yams) menes at være årsagen.. Skralden på denne grøntsag menes at indeholde et kemikalie, der giver hyper ægløsning helt naturligt. Du kan også købe kassava som kosttilskud

6 -Har en familie historie af tvillinger.
Genetiken bestemmer, hvilken type tvillinger du er mest tilbøjelige til at få men en masse kvinder får dog tvillinger uden at de kender andre tilfælde af tvillinger i familien. . Skønt det at have en familie historie med tvillinger vil øge dine chancer gælder det kun hvis det er på moderens side. En familie historie tvillinger på fars side ikke øge dine chancer overhoved

7  Har en masse børn.
Kvinder, der har haft fire eller flere graviditeter er mest tilbøjelige til at få tvillinger. Chancerne for tvillinger fordobles fra den første graviditet til den fjerde graviditet.

8  være en Afro amerkansk kvinde.
Afro amerikanske kvinder er mere tilbøjelige til at få tveæggede tvillinger end kaukasiske (os), og asiatiske kvinder er de mindst tilbøjelige til at få tveæggede tvillinger.

9  Vær Overvægtig.
En undersøgelse offentliggjort af American College Obstetrik og Gynækologi viser en stigning i flerfolds fødseler sammenlignet med moderens vægt. Forskningen viste, at mødre med et BMI på 30 eller højere var signifikant mere tilbøjelige til at få tvillinger.

10  Hvis du er i fertilitetsbehandling.
Fertilitetsmedicin og fertilitetsbehandlinger kan i høj grad kan øge dine chancer for at blive gravid med tvillinger. Fertilitetsmedicin stimulere dine æggestokke øge og der er derved øget chance for at du vil frigive flere æg på én gang. . I gennemsnit vil 20 procent af kvinderne som tager Gonadotropin blive gravid med mere end en baby. Kvinder som bliver gravide under Clomid har 5 til 12 procent chance for at blive gravid mere end én baby.

Tidlige symptomer på en tvillingegraviditet

1-Ekstrem træthed. Dette er den mest almindelige og altoverskyggende symptom som flerfoldsgravidemødre gravide fortæller om. Det kan være finde yderst vanskeligt at holde sig vågen i løbet af de sædvanlige daglige aktiviteter. . Kvinder som er gravide med tvillinger fortæller historier om at de falder i søvn, mens du taler i telefon, eller midt i aftensmaden :-)

2 – Meget positiv graviditetstest- Når du er gravid med mere end én baby hormonet HCG (human chorion gonadropin) er på højere niveauer og er derfor samlet op hurtigere ved testen, så i stedet for at at få to røde linjer i uge 5. kan du muligvis få to meget mørke linier allerede mellem tredje og fjerde uge.

3 – Hurtigere tidlig vægtforøgelse som skyldes øget blodvolumen og livmoderens størrelse. Selv om det selvfølgelig også kan skyldes overspisning :-)

4 – Overdrevne graviditet symptomer, Træthed og udmattelse i løbet af første trimester kan blive fordoblet, fordi kroppen arbejder på overtid for at ernære mere end én baby.

5 – Stor livmoderen som er større end forventet if. til terminen.

6 – Svær Graviditet kvalme og opkastning, graviditetskvalme gange to!

7 – Mere end en Hjerterytme

8 – Flere foster bevægelser end kvinden oplevet i et tidligere single graviditet.

Flerfoldgraviditet

I en graviditet hvor der er mere end et foster kalder man graviditeten for en flerfold graviditet. I Danmark er der ca. 1,1 tvillingefødsel per 100 fødsler og kun ca. 3 trillingefødsler pr 10.000 fødsler.

Af ukendte årsager er den spontane naturlige forekomst af flerfold graviditeter faldende. Men alligevel er hyppigheden af flerfold graviditeter stigende fordi at behandling af barnløse meget oftere end normalt medfører flerfold graviditet.

En flerfold graviditet opdages ved en ultralydsscanning.

En tvillingegraviditet kan opstå på to måder:

1: Enæggede tvillinger: På et tidligt stadie deler det befrugtede æg sig i to dele, der hver især udvikler sig til et foster. De to fostre er altid af samme køn og børnene kommer til at ligne hinanden næsten fuldstændig. Øjenfarve, hårfarve, legemsbygning og blodtype vil være helt ens. Ca en fjerdedel af alle tvillinger er enæggede.

2: Tveæggede tvillinger: To forskellige æg frigives samtidig og bliver befrugtede. Disse to fostre kommer fra 2 forskellige æg og vil derfor ikke ligne hinanden mere end alle andre søskende og de behøver heller ikke at være samme køn. Tveæggede tvillinger ses oftere hos “ældre” kvinder og kvinder som har gennemgået fertilitetsbehandling. At få tveæggede tvillinger mener man også er arveligt.

Komplikationer

Der er desværre generelt større risiko for komplikationer når der er mere end et foster. I starten af graviteten er der større risiko for abort. Kvalmen og træthed er som regel også kraftigere end ved almindelig graviditet.

senere i graviditeten er det ødemer

Risikoen for at føde for tidligt er også øget pga. livmoderens udspiling

Under fødslen: Større risiko for uregelmæssige fosterpræsentationer, ukoordinerede veer, for tidlig moderkageløsning, fremfald af navlesnor for tvilling B m.m.

Trillinger og firlinger

Jo flere fostre der er jo støre risiko for komplikationer. Især risikoen for for tidlig fødsel.

Den gennemsnitlige graviditetslængde for trillinger er 32 uger og for firlinger 29 uger.

De fleste foretrækker kejsersnit.