Din x-mands nye kvinde er ikke en kælling!

15 ting du bør tænke over i forhold til din x-mands nye kæreste.

Skilsmisser er altså bare NO FUN. Følelsesmæssigt er den vildeste (dårlige) oplevelse. Især hvis du rimeligt hurtigt møder en ny kan det være nærmest umuligt at rumme både sorgen over det forliste forhold og glæden over det nye. Du kan nærmet føle dig helt splittet. Hvis din mand finder en ny før dig kan du føle dig så ensom, som du ikke troede man kunne. Er der tale om utroskab, er det en helt anden (meget værre) historie.

Denne artikel handler om forholdet til din x-mands nye kæreste/kone, som måske oven i købet skal fungere som papmor til dine børn. En konstallation som nærmest er dømt til at gå dårligt men sådan behøver det ikke være. Husk det nu, der er ingen kællinger i en skilsmisse. Jeg ved godt at du muligvis syntes at din x-mands nye kæreste er en undtagelse og måske syntes hun det samme om dig. Men vi bliver nød til som i alle andre af livets forhold, at rumme hinanden.

Hvad fraskilte mødre bør vide om papmødre:

 1.  Hun mener det alvorligt med dit barn og din x-mand.
 2.  Papmødre forsøger at bygge deres egen familie, en meget reel familie, der omfatter far , mor og børn. Ja dine børn er med i hendes projekt. Hun har ikke valgt dine børn med de følger med din x-mand. Trods dine, mine og måske vores børn forsøger hun at gøre familien så velfungerende og harmonisk som muligt. Hun har gode intentioner med dine børn.
 3. Nogle af dem vil med tiden komme til at elske deres papbørn og nogle vil ikke, men de vil gøre deres bedste for at sikre barnet stadig vokser op og føler sig glad og elsket. Alle papmødre ønsker det bedste for deres papbørn, da de godt er klar over at mistrives børnene spreder det sig og vil højst sansynligt gå ud over hendes parforhold også, så hun vil gøre en stor indsats for familieharmonien.
 4. Det er svært at være papmor og det tager længe at finde sin rolle i barnets liv.  Mens du kendte din plads i dit eget  barns liv fra dag ét, kan papmødre bruge år på at forsøge at finde deres.
 5. Hun er ikke dig og prioriterer anderledes. En papmors prioritet er hendes ægteskab. Når hun gør noget for sin papbarn, er motivationen i høj grad ønsket om den lykkelige familie. Motivationen er den kærlighed, hun har til sin mand.
 6. Hun forsøger hele tiden at gøre det rigtige – ligesom du ville gøre i samme situation.
 7. Det samme gør sig gældende, når hun støtter sin mand, hensigten er ikke at gå “imod” dig. Faktisk, er der mange situationer hvor dine børns papmor sikkert forstår dig men hun vil altid vælge at støtte hendes mand. Ingen tvivl om at hun forstår mere end du tror især hvis hun selv er mor. Alene i kraft af at I har samme køn og sikkert er mødre begge to og måske oven i købet jævnaldrende gør, at i har en hel del tilfælles og måske i virkeligheden har en lang større forståelse for hinandens situation end i forholder jer til. Tænk på hvis du nu piller hende ud af den kontekst hun er i og ser hende som en selvstændig person, som du måske kunne have mødt i en anden sammenhæng. Måske er I slet ikke så forskellige og måske er I i virkeligheden totalt på bølgelængde (i hvert fald har i da samme smag i mænd og mænd vælger jo ofte en bestemt type piger igen og igen) men er bare hver især havnet i en situation som vanskeliggør jeres relation. Men øv dig i at se hende ude af sammenhængen men som den person hun er og ikke bare som en der skal tjene dine børn.
 8. Papmødre føler sig ofte magtesløse og alene. Papmødre har ingen juridiske rettigheder overfor deres papbørn for de har jo en rigtig mor og en far. Der kan opstå uheldig situationer og det kan være svært hvis en papmor har taget sig af hendes papdatter eller søn siden de var helt små. De må ikke skrive under på sedler til skolen, hente medicin på apoteket osv. Det bidrager til at papmødre føler sig endnu mere ubetydelige.
 9. Papmødre er desuden ofte magtesløse, når det kommer til deres papbarns adfærd. Dette er nok den sværeste udfordring, fordi de er stærkt påvirket af den uønskede adfærd, men de har ikke myndighed til at gøre noget ved det. Hvis de er heldige vil deres mand være støttende og lytte til deres bekymringer, men dette er ikke altid tilfældet.
 10. Når du kontakter deres husstand, vil det ofte føles underligt og forstyrrende. Papmødre ved, at du har ret til at ringe eller besøge dine børn så ofte som du ønsker. Og de har forståelse for at du bliver nød til at snakke med hendes mand om forældretingl. Men hun kan stadig føle sig som en indtrængen. Papmødre kan føle som om du har sneget sig ind i alle aspekter af deres liv og hver gang du ringer eller står på trappestenen er du en smertefuld påmindelse om det.
 11. Papmødre må hele tiden kæmpe for at finde måder hvorpå de kan blive tilknyttet deres stedbørn. Og når du ringer eller afbryder en aktivitet dine børn og deres papmor har gang i, smuldre det hele og et hvert forsøg på tilknytning forsvinder sporløst.
 12. Papmødre overskrider ikke dine grænser med vilje. Mange mødre klager over, at papmødrene forsøger at “opdrage og spille forældre ” overfor deres barn. Husk, at mange papmødre ikke er sikker på deres rolle. Papmødre ville  ønske, de havde en brugsvejledning. De ønsker de kunne være på samme side som mor og far, og vide, hvordan man håndterer enhver situation. Men det gør de ikke.
 13. Desværre oplever mange papmødre at deres  første erfaringer med mor er et følelsesladet telefonopkald, e-mail eller sms, der fortæller hende, hun har “ingen ret” at gøre, hvad det er hun har gjordt. For en papmor føles det som om du sparker hende når hun er allerede ligger ned. Det kommer sikkert  som et chok, fordi igen, hendes primære hensigt var at hjælpe hendes mand.
 14. En papmors ægteskab har  60-70 procent chance for at gå i opløsning. En amerikansk undersøgelse rapporterede, at 75% af de kvinder, der blev undersøgt sagde, hvis de kunne gøre det hele om ville de ikke gifte sig med en mand med børn. Det siger en masse om de vanskeligheder en papmor oplever. Det ville måske ikke betyde meget for dig personligt, men det betyder, at dine børn skal gennemleve en til skilsmisse og opleve alle de dårlige vibrationer som følger med.
 15. Det er ikke ualmindeligt at papmødre ikke bliver respekteret at deres papbørn ofte bliver de endda helt ignoreret. Der er der naturligvis forskellige årsager til, blandt andet en forståelig og pinefuld loyalitets konflikt for barnet, men uanset hvad, gør det stadig ondt. Papmødre er jo kun mennesker! Mange børn føler det mærkeligt at have et papmor. De ved ikke, hvad det betyder, eller hvad man skal stille op med sådan en. De fleste papmødre har ikke en”ubetinget kærlighed” til at falde tilbage på. Når barnet opfører sig urimeligt, kan vi som forældre føle os vrede og frustrerede, men vores ubetingede kærlighed gør det tålelig. Så heldige er papmødre ikke. Der er ingen ubetinget kærlighed som reder dem fra at rive ungerne over på midten. Det er meget vanskelige følelser, og der er ingen rigtige steder at placerer dem. Papmødre kan være helt syge for at få bare en smule anerkendelse, bare en lille bitte smule. For mange kvinder er det at være et papmor en af de sværeste ting, de nogensinde har gjort. Ofte er deres behov og ønsker kommet i sidste række. Mange papmødre gør ofte et virkelig flot stykke arbejde med deres papbørn, med lille eller slet ingen belønning. De får ingen tak, ingen kærlighed fra barnet, og ingen påskønnelse fra nogen, måske en smule fra deres mand ,hvis de er heldige altså. De ofre rigtig meget for at være sammen med den mand, de elsker. Så kun at blive refereret til som “hun” (eller værre), heltat blive  ignoreret af dig, kan skade dem dybt. De ville ofte vil give meget  for et simpelt “Tak” eller et nik i deres retning.

Og til sidst husk nu på det er helt menneskeligt, at vi syntes det er lidt fedt at “hade” hende  men det siger desværre mere om os end om papmødrene. Som oftest hænger vores forhold til hende tæt sammen med hvor afklaret rent følelsesmæssigt du er til din x. Er han ikke helt ude af systemet (det tager jo laaaang tid) er det let at hade hende bare en lille smule. At være den aktive part i forhold til at skabe et godt forhold er en oplagt måde at vise lidt format på og hvert et lille initiativ du tager i forhold til det gode samarbejde kommer 10-fold igen. Alle vil elske dig for det men vigtigst af alt dine unger. 112_5012x4328_all-free-download_com_12539920